Εκδηλώσεις

Βραβεία Γυναικών "ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ" 2019 στις 30 Μαρτίου

Οκτώ ξεχωριστές γυναικείες προσωπικότητες θα βραβευτούν από το  «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»,  Όμιλο Γυναικών Πειραιά  για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες, στην έκτη απονομή των βραβείων, «ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2019.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2019 ώρα 20:00, στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ε.Β.Ε.Π , Γεωργίου Κασιμάτη 1 τέως Λουδοβίκου (στο πλάι του σταθμού ΗΣΑΠ Πειραιά).

 

 

 

Πέμπτη Απονομή Βραβείων Γυναικών "ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ" 2018

 

Οκτώ ξεχωριστές γυναικείες προσωπικότητες θα βραβευτούν από το  «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»,

 Όμιλο Γυναικών Πειραιά  για τις Τέχνες,  τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες, στην πέμπτη  απονομή των βραβείων,

«ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2018.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 ώρα 20:00,

στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ε.Β.Ε.Π Λουδοβίκου 1,

(νυν Κασιμάτη 1, είσοδος από Ναυαρίνου 1-Πρόσοψη Ε.Β.Ε.Π - στο πλάι του σταθμού ΗΣΑΠ Πειραιά).

 

 

Από την Εκδήλωσή μας στο Νομισματικό Μουσείο

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό η εκδήλωση του Ομίλου μας σε συνεργασία με το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο  "Μια Νέα πιο ουσιαστική Συνάντηση του Ανθρώπου με το Σύμπαν", στο πλαίσιο της Επικοινωνιακής δράσης Περιβάλλον και Πολιτισμός «Πνοές Ανέμων».
Κεντρικός ομιλητής ο Αστροφυσικός Δρ Μάνος Δανέζης, Μέλος του Σώματος Ομότιμων Καθηγητών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εισηγήτρια η Αγγελική Αρβανιτοπούλου (MS clinical psychology, university of Indianapolis Harvard edx), Έφορος στον Τομέα Ψυχικής Υγείας του «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ».

 

Ο Αστροφυσικός Δρ Μάνος Δανέζης κατά την ομιλία του.

 

Την εκδήλωση άνοιξε η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του "ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ" Νανά Λάτση.

 

Χαιρετισμός από τον Διευθυντή του Επιγραφικού & Νομισματικού Μουσείου Δρ Γιώργο Κακαβά.

 

Η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Έφορος του Ομίλου κατά την Εισήγησή της.

 

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο.

 

Με την πρώην Αντιδήμαρχο και νυν Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Πειραιά Μελίνα Φύκια & την Επικοινωνιολόγο - Γενική Γραμματέα των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca στο Βατικανό Δρ Βίκυ Μπαφατάκη.

 

Με την Μαιευτήρα - Γυναικολόγο, Έφορο του Τομέα Επιστήμης του "ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ"  Έλενα Βολίκα - Παπασταφίδα & τον Μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βολίκα.

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Νομισματικού Μουσείου Δρ Γεώργιο Κακαβά για την συνεργασία και την παραχώρηση της αίθουσας των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου, καθώς και το Διοικητικό και Φυλακτικό προσωπικό του Μουσείου.
Ευχαριστούμε που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, την πρώην Αντιδήμαρχο και νυν Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Πειραιά Μελίνα Φύκια, την Δρ Βίκυ Μπαφαστάκη Επικοινωνιολόγο και Γενική Γραμματέα των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca στο Βατικανό, την Εικαστικό τέως Καθηγήτρια και Πρόεδρο του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστημίου Μαριάννα Στραπατσάκη, την Μαιευτήρα Γυναικολόγο Έλενα Παπασταφίδα - Βολίκα Έφορο του Τομέα Επιστήμης του Ομίλου, τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Βολίκα, τα μέλη, καθώς και όλους τους φίλους και τις φίλες που πλημμύρισαν τις αίθουσες του Μουσείου.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον εκπληκτικό φωτογράφο Πέτρο Παπαπέτρο για την προσφορά της φωτογράφησης στον Όμιλο.

Η ιδρύτρια & πρόεδρος
Νανά Λάτση

 

 

Οδοιπορικό στο Ρεμπέτικο Τραγούδι - Σμύρνη - Αμερική - Πειραιάς

 

Οδοιπορικό στο Ρεμπέτικο Τραγούδι - Σμύρνη - Αμερική - Πειραιάς

Το ρεμπέτικο συμπεριλήφθηκε από την UNESCO στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.
Φίλες και φίλοι του "ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ", σας περιμένουμε στις 19 Δεκεμβρίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, σε ένα ξεχωριστό μουσικό οδοιπορικό!

 

Τρίτα γενέθλια του «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»

Από τα τρίτα γενέθλια του «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»
και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο Όμιλος μας ριζώνει, μεγαλώνει, βλασταίνει, ανθίζει και βγάζει καρπούς. Δημιουργεί στέρεες σχέσεις φιλίας, σεβασμού, κατανόησης και εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης.

Ευχαριστούμε τις εφόρους, τα μέλη και τις φίλες που ήταν κοντά μας, καθώς και την πρόεδρο της Β’ Κοινότητας την κα Λίνα Αθανασίου που μας τίμησε με την παρουσία της.

Ευχαριστούμε τον κο Δημήτρη Κρητικό που πάντα είναι δίπλα μας και μας στηρίζει από την εφημερίδα Κοινωνική και την αγαπητή μας φίλη, Κλαίρη Παπαγεροθέου από την Φωνή των Πειραιωτών .

Ευχαριστούμε το ζαχαροπλαστείο Ρόδον για την υπέροχη τούρτα,
και τους φούρνους Βενέτη για την Βασιλόπιτα και τους άρτους.

Το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας έπεσε στην Αντιπρόεδρο του Ομίλου μας κα. Μαρία Γκουτζαμάνη.