logominipng 1 1 6200b6a81

Άρθρα

Τρίτη Απονομή Βραβείων Γυναικών “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ” 2016

 Οκτώ Καρυάτιδες για οκτώ σύγχρονες Ελληνίδες Καρυάτιδες

Από γυναικεία λάμψη φωτίστηκε ο Πειραιάς τη βραδιά της 18ης Απριλίου 2016.

 Ο Όμιλος Γυναικών Πειραιά «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», βράβευσε οκτώ λαμπερές και ξεχωριστές Ελληνίδες.

Η απαστράπτουσα τελετή της απονομής των Βραβείων , πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης,  στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Η Νάνσια Κωσταρά, Δημοσιογράφος και Κεντρική Παρουσιάστρια του Δελτίου Ειδήσεων της Epsilon TV, παρουσίασε και συντόνισε την εκδήλωση, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Η Πρόεδρος του «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»,Νανά Λάτση, ανοίγοντας την εκδήλωση, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το βραβείο αυτό είναι μια ελάχιστη υπογράμμιση, μια συμβολική ανταμοιβή, μια αρχαία Καρυάτιδα προς μια σύγχρονη Καρυάτιδα.»

Τα Βραβεία έλαβαν (κατά σειρά απονομής):

Το Βραβείο Επιστήμης έλαβε η Αρχαιολόγος και Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, Δρ. Ξένη Αραπογιάννη.

Το βραβείο απένειμε ο Καθηγητής και Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νικόλαος Σταμπολίδης.

Το Βραβείο Πολιτισμού έλαβε η  Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Το βραβείο απένειμε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Το Βραβείο Θεάτρου έλαβε η Σκηνοθέτης – Μεταφράστρια Θεατρικών Έργων και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Theatre Lab Company of London, Αναστασία Ρεβή.

Το βραβείο απένειμε ο Δημοσιογράφος και Γενικός Διευθυντής του Alpha 989 Αθήνας, 96,5 Θεσσαλονίκης, Σπύρος Χαριτάτος.

Το Βραβείο Χορού έλαβε η Α΄ Χορεύτρια Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πρώην σολίστ της Όπερας της Βιέννης και του Μπαλέτου του Αμβούργου,  Μαρία Κουσουνή.

 Το βραβείο απένειμε ο Βιρτουόζος Πιανίστας, Παναγιώτης Τροχόπουλος.

Το Βραβείο για την Τέχνη των Νέων Μέσων έλαβε η πρωτοπόρος  Εικαστικός, τ. Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μαριάννα Στραπατσάκη.

Το βραβείο απένειμε ο  Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Μάνος Δανέζης.

Το Βραβείο Λογοτεχνίας έλαβε η ξεχωριστή Συγγραφέας – Φιλόλογος Πασχαλία Τραυλού.

Το βραβείο απένειμε ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Δημήτρης Μπουραντάς.

Το Βραβείο Αθλητισμού έλαβε η Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

Το βραβείο απένειμε ο  π. Δήμαρχος Μαραθώνα, επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημάρχων για την Ειρήνη και Πρεσβευτής της Φλόγας Μαραθώνιου Δρόμου, Σπύρος Ζαγάρης.

Το Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας έλαβε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navigator Shipping Consultants και δημιουργός του iforu – Greek Mentoring Network, Δανάη Μπεζαντάκου.

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ελλάδος, Βασίλης Κορκίδης.

Οι εξέχοντες κύριοι που απένειμαν τα βραβεία τίμησαν τις βραβευθείσες με τις εξαιρετικές ομιλίες τους και εξήραν το έργο τους, ο καθένας με το δικό του προσωπικό ύφος. 

Τα βραβεία που έχουν τη μορφή Καρυάτιδας αποτελούν πρωτότυπες δημιουργίες του Γλύπτη Δημήτρη Κώστα, ο οποίος επέτεινε τον συμβολισμό του βραβείου , φιλοτεχνώντας τη «χαμένη» Καρυάτιδα!  (στη φωτογραφία με το αναμνηστικό που του προσέφερε η πρόεδρος του “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ”)

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που τίμησαν τον Όμιλο με την παρουσία τους, τόσο από τον χώρο των τεχνών, ηθοποιούς , εικαστικούς κλπ, όσο και από τους χώρους των επιστημών, του αθλητισμού και του εθελοντισμού, τον χώρο του τύπου, καθώς και τις Εφόρους και τα μέλη μας.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους φίλους του Ομίλου, μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων κ. Κώστας Κατσαφάδος, η Αντιδήμαρχος κα Νανά Χαρβαλάκου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, η Πρόεδρος της Β΄ Κοινότητας του Δήμου Πειραιά και Λίνα Αθανασίου, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχος Π.N. Ραϋμόνδος Σαλβετάς, η Ολυμπιονίκης Πάλης Βούλα Ζυγούρη, η Ολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος και βραβευμένη από τον «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» με το Βραβείο Αθλητισμού 2015 Μαρία Πολύζου, ο επίκουρος καθηγητής Π.Α. ογκολόγος, Σταμάτης Βασίλαρος ,ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης, ο Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής Βιοκλινική Δρ Γεώργιος Βίτσας, η εικαστικός – ποιήτρια, κα Νίκη Παπαθεοχάρη, o πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά, ποιητής, Νίκος Παπαγιαννάκης, η συγγραφέας και ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας κα. Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, βραβευθείσα στα βραβεία Γυναικών “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ” 2014 με το “ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ”, ο ιστορικός μελετητής κ. Στέφανος Σκαρμίντζος, η επιχειρηματίας κα. Τίνα Κοντάκου βραβευθείσα με το “ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ” 2014, η δημοσιογράφος κα Μαίρη Βλαχάκου, ο εκδότης της Φωνής των Πειραιωτών,κ. Γιάννης Κανατσέλης και ο ρεπόρτερ της Κοινωνικής Εφημερίδας Πειραιά κ. Δημήτρης Κρητικός.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας:

 Πειραιάς Κανάλι Ένα 90,4 & EpsilonTV.

ΧΟΡΗΓΟΙ:

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά – Γιάννης Μπαξεβάνης Catering –  Blink Wine – Κοσμηματοπωλείο Ιωσήφ Βασ. Βουράκης –  Eden Flowers – KAISAR PHOTOGRAPHY – TESORO.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
faceshoteng 1
Find us on Facebook

Νέα