logominipng 1 6106fad65

Άρθρα

images BRABEIA2015 Fani 2983272bd

Φανή Αργυροπούλου – Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

 

Φανή Αργυροπούλου 

Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Συνιδιοκτήτρια των εταιρειών Πιερία Ερατεινή & Blink Wines ,οινολόγος, αρθρογράφος, επιχειρηματίας, η οποία, παρά το νεαρό της ηλικίας της, κατάφερε με τις καινοτόμες ιδέες και δράσεις της, να βάλει το Ελληνικό κρασί στα καλύτερα εστιατόρια της Νέας Υόρκης και του Λας Βεγκας.
Είναι η κα Φανή Αργυροπούλου, μια πολυδιάστατη προσωπικότητα, που εμπνέεται από τη μουσική και τη λογοτεχνία και αντιμετωπίζει το κρασί ως τέχνη και ως κουλτούρα.
Γεννήθηκε στην Γαλλία και έζησε στην Ελλάδα.
Η επιχειρηματική της επιτυχία δεν ήταν τυχαία, αλλά απότοκος απόκτησης βαθιάς και πολύπλευρης γνώσης του αντικειμένου της. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία. Φοίτησε στη Σορβόννη και έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στον OIV Παγκόσμιο Οργανισμό Οίνου και Αμπέλου.
Ταξίδεψε και σπούδασε στα πανεπιστήμια του Davis στην Καλιφόρνια, και στο Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας στην Αυστραλία, ενώ συγχρόνως ταξίδεψε στους “Μεγάλους Αμπελώνες του Κόσμου” όπως η Καλιφόρνια, Όρεγκον, Αυστραλία, Νότια Αμερική, Νεα Ζηλανδία, Κίνα, Ιαπωνία και βέβαια σε όλη την Ευρώπη.

Μετά τις σπουδές της, έζησε για 2 χρόνια στο Μπορντώ όπου εργάστηκε σε τοπικούς παραγωγούς πάνω στις εξαγωγές και την ανάπτυξη Οινοτουριστικού σχεδίου. (2008-2010). Στη Γαλλία συμμετείχε Wine Mosaic, ένα πρότζεκτ που σκοπό έχει να διατηρήσει και να αναδείξει τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου της Μεσογείου. (2009)
Διδάσκει Οινολογία και Γευσιγνωσία και συγχρόνως αρθρογραφεί σχετικά με το κρασί.

Είναι συνιδρύτρια του Wine Project “VinifyMe Project”, που έχει σαν σκοπό του την εκπαίδευση και ενημέρωση του νεανικού κοινού ως προς το κρασί, τη γνωριμία του ελληνικού και ξένου Αμπελώνα αλλά και, την έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων της Γεύσης, λειτουργώντας ως πλατφόρμα προβληματισμού και διερεύνησης.
Με τον πατέρα της Παύλο Αργυρόπουλο και τον οινολόγο Ανδρέα Πάντο ίδρυσαν την Οινοποιία Πιερία Ερατεινή και την εταιρία Blink Wines
Συνιδιοκτήτρια του Κτήματος Πιερία Ερατεινή, ασχολείται με τον τομέα της επικοινωνίας, τον στρατηγικό σχεδιασμό και τον τομέα των πωλήσεων.
Η ενασχόληση με το κρασί, με πάθος και μεράκι και η βαθιά γνώση της ιστορίας του φέρνουν τον σεβασμό στο αντικείμενο, αλλά και την καινοτομία.
Εισάγοντας και αναζητώντας στη γεύση του οίνου παραδόσεις, τέχνη και πολιτισμό, επιχειρεί να δώσει στο ελληνικό κρασί την θέση που του αρμόζει στην παγκόσμια αγορά, με ανοίγματα στις αγορές της Αμερικής, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ελβετίας και σύντομα της Αυστραλίας.
Διαθέτοντας υψηλό γνωστικό επίπεδο, μοντέρνες αντιλήψεις, αίσθηση των αγορών, αλλά και του ζητούμενου επιπέδου ποιότητας, εργάζεται διαδίδοντας το νέο πρόσωπο των ελληνικών κρασιών.
Η πίστη και η αγάπη στο αντικείμενό της, η προσωπική προσήλωση στη διάδοση του ελληνικού κρασιού εκτός των συνόρων μας, της δίνουν έμπνευση ώστε να καινοτομεί.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα άρθρα της μεταφέρουν μνήμες και γεύσεις κρασιού, ως ένα ιδιαίτερο στοιχείο της ζωής και του πολιτισμού της κοινωνίας.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
faceshoteng 1
Find us on Facebook

Νέα