logominipng 1 1 6200b6a81

Άρθρα

images BRABEIA2016 KATERINA 3167c0a5b

Κατερινα Παναγοπούλου – Βραβείο Πολιτισμού

Κατερινα Παναγοπούλου – Βραβείο Πολιτισμού

 Όταν αφοσιώνεσαι στην εθελοντική προσπάθεια και τον αγώνα να μεταλαμπαδεύσεις και να κάνεις τρόπο σκέψης και ζωής το ευ αγωνίζεσθαι, όταν διαδίδεις με κάθε μέσο τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού και του Ολυμπισμού σε όλον τον κόσμο και αγωνίζεσαι για να ενεργοποιηθούν και να καρπίσουν και πάλι στη χώρα σου, τότε είσαι μια πραγματική πρέσβυς του πολιτισμού σε όλες τις εκφάνσεις του. 
Είναι η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, Πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play)  διαπιστευμένη από το Υπουργείο Πολισμού το 1998.

Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής του Ευ Αγωνίζεσθαι (International Committee for Fair Play) από το 2005.

Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Επίτιμο μέλος του Ευρο-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (Euro American Women’s Council).

Επίτιμο μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επίτιμο μέλος της Βυρωνικής Εταιρείας.

Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΟΠΑ).

Η κα Παναγοπούλου με κάθε τρόπο και μέσο στηρίζει και προωθεί συνεχώς και αδιάλειπτα τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, προσπαθώντας να δημιουργήσει στέρεες βάσεις, όχι μόνο υλικές, αλλά και στο χώρο των ιδεών, ώστε οι πολιτιστικές αξίες να μετουσιώνονται σε οράματα, σε στάση ζωής, σε άμιλλα και διαρκή πρόοδο, για ολόκληρη την κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς. 

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και  Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και στο Πανεπιστήμιο Paul Valery στο Montpellier της Γαλλίας, στο τμήμα Ξένης Λογοτεχνίας. 

Είναι παντρεμένη με τον Πατριάρχη της Ελληνικής Ναυτιλίας, Εφοπλιστή Περικλή Σ. Παναγόπουλο.  Είναι μητέρα ενός γιου και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. 

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά, εργάσθηκε στον Τουρισμό, ασχολήθηκε με το εμπόριο και υπήρξε για πολλά χρόνια επιτυχημένη επιχειρηματίας.

Υπήρξε:

Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας. 

Συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια, όπως:

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Διεθνές Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, στο House of Commons, Grand Committee Room στο Λονδίνο ,στο Πρώτο Παγκόσμιο Κογκρέσο Αθλητικής Κοινωνιολογίας, Σεούλ Κορέας. 

Έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα ανά τον κόσμο, με σκοπό να διαδώσει το πνεύμα του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού, προσφέροντας αφιλοκερδώς μέσα από επιτροπές, συλλόγους και θέσεις ευθύνης, η κ. Παναγοπούλου είναι η πρώτη Ελληνίδα, που έλαβε το 1ο Βραβείο της Ευρώπης “Γυναίκα και Αθλητισμός 2012” από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στο Los Angeles το 2012 .

Ως Πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play) της έχουν απονεμηθεί πλήθος βραβείων και τιμητικών διακρίσεων. Μερικά μόνο από αυτά είναι:

 

Το 1ο Βραβείο της Ευρώπης «Γυναίκα & Αθλητισμός 2012» από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στο Los Angeles.

Το Βραβείο για τη Συμβολή της στην Ανάπτυξη του Αθλητισμού, από την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας.

Ο Θυρεός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από το Πολεμικό Μουσείο

Βραβείο για τη συνεχή προσφορά της στον Ελληνικό Αθλητισμό και την Ελληνική Κοινωνία, από τον  Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βραβείο για την πολύτιμη προσφορά και υποστήριξη στο Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα,

Βραβείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την σημαντική συμβολή της στον τομέα Γυναίκα και Αθλητισμός,

Ανακήρυξή της ως Γυναίκα της Χρονιάς από τον Δήμο Πειραιά, τον Μάρτιο του 2007.

Τιμητική Πλακέτα για την Αρωγή της στην 7η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Παραολυμπιακής Επιτροπής, από την Επιτροπή,

10th Annual Leadership Award for her unique quality of bringing out the best in youth with her incomparable love and passion for “Fair Play” and her birthplace “Greece”, Νέα Υόρκη, Ιούνιος 2005.

(10ο Ετήσιο Βραβείο Leadership (Ηγεσίας) για την μοναδική της ικανότητα να αναδείξει ό,τι καλύτερο της νεολαίας με την απαράμιλλη αγάπη και το πάθος της για το «ευ αγωνίζεσθαι» και τη γενέτειρα της, την Ελλάδα). Νέα Υόρκη 2005).

Τιμητική Πλακέτα για την εξαιρετική Πολιτιστική Προσφορά της, από την Βυρωνική Εταιρία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,

Χρυσό Μετάλλιο σε αναγνώριση της κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς της, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμος Φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών,

Βραβείο ΩΠΙΣ, για την μεγάλη προσφορά της στον Ελληνισμό, από το AHEPA FAMILY EΛΛΑΣ – ΚΥΠΡΟΣ ,

Τιμητική Διάκριση στο Διεθνές Συμβούλιο του Παγκόσμιου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων,

XENIA Δίπλωμα Τιμητικής Διάκρισης, για τις προσφερθείσες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο,

Τιμητική Πλακέτα για την προσφορά της στον Αθλητισμό και την Κοινωνία, από το Hellenic College, London,

Θυρεός Τιμής ένεκεν από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου έχει καταργήσει από το λεξιλόγιό της τη λέξη φιλανθρωπία και την έχει αντικαταστήσει με την αλληλεγγύη, με το περίσσευμα ύλης και ψυχής, περίσσευμα το οποίο διοχετεύει στον κόσμο αδιάλειπτα, οραματιζόμενη μια μετεξέλιξη των κοινωνιών, σε πιο ανθρωποκεντρικά σύνολα, μέσω τη διάδοσης των παιδευτικών αξιών του Ολυμπισμού και των ιδανικών που γεννούν πραγματικό και ουσιαστικό πολιτισμό, έναν αξιακό πολιτισμό που εξυψώνει τον άνθρωπο και εξελίσσει τις κοινωνίες κόντρα στην ηθική κατάπτωση, που έχει σαν αποτέλεσμα τη διαιώνιση της αδικίας και της φτώχειας.  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
faceshoteng 1
Find us on Facebook

Νέα