logominipng 1 1 6200b6a81

Άρθρα

Τέταρτη Απονομή Βραβείων Γυναικών “ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ” 2017

   Για τέταρτη συνεχή χρονιά το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» βράβευσε οκτώ υπέροχες Ελληνίδες, οκτώ ξεχωριστές προσωπικότητες, εκ των οποίων η κάθε μια ξεχωριστά διαπρέπει στον τομέα της.

Η τελετή της απονομής των βραβείων έγινε το βράδυ της 24ης Απριλίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Η υποδοχή των βραβευθεισών κυριών υπήρξε πολύ θερμή από το κοινό, στο οποίο άλλωστε βρίσκονταν σπουδαίες προσωπικότητες του πολιτισμού, των τεχνών, των επιστημών κ.α. Όλες οι κυρίες που τιμήθηκαν, καταχειροκροτήθηκαν, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας γεννάει σπουδαίες σύγχρονες Ελληνίδες ικανές να διαπρέψουν παντού.

 Τα βραβεία, μια Καρυάτιδα, δημιούργημα και προσφορά του εξαιρετικού γλύπτη Δημήτρη Κώστα ειδικά για το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»,  απένειμαν οκτώ εξίσου ξεχωριστοί και διαπρεπείς άνδρες.

    Την παρουσίαση των τέταρτων «Βραβείων Γυναικών ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ 2017», ανέλαβε η διακεκριμένη δημοσιογράφος Άντα Ηλιοπούλου, γνωστή όχι μόνο για την μεγάλη δημοσιογραφική της καριέρα, αλλά και για το έργο της υπέρ της χώρας μας στο εξωτερικό.

 

   Η ιδρύτρια και πρόεδρος του ομίλου «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» καλωσόρισε θερμά το κοινό τονίζοντας ότι τα βραβεία  απονέμονται, κάθε χρόνο σε γυναικείες προσωπικότητες για επιβράβευση και αναγνώριση, αλλά και για την ανάδειξη γυναικείων προτύπων, που μέσα από την αγάπη για το αντικείμενό τους, τον προσωπικό τους μόχθο, τη μελέτη, τις ικανότητες, ή τα ταλέντα τους κατάφεραν να διακριθούν. Τόνισε επίσης ότι «οι κυρίες που έχουμε κοντά μας απόψε κρατάνε γερά το τιμόνι και η κάθε μια αποδεικνύει ότι η κορυφή δεν είναι μόνον γένους αρσενικού».

 

 

Τα Βραβεία έλαβαν (κατά σειρά απονομής):

 

Το Βραβείο Εθελοντισμού έλαβε η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – Πρόεδρος και εμπνεύστρια του Σωματείου «Ανθρώπινοι Άνθρωποι», Βέρα Μεσσήνη.

       Το βραβείο απένειμε εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης.

 

 

Το Βραβείο Ναυτιλίας έλαβε η Γενική Διευθύντρια της Macgregor Greece, Αθηνά Κανελλάτου.

     Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος του Propeller Club of Piraeus – Διευθύνων Σύμβουλος της X.R.T.C Business Conssultants L.T.D,& Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας Γιώργος Ξηραδάκης.

 

Το Βραβείο Επιστήμης έλαβε η διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονας,        

υπεύθυνη της μονάδας οφθαλμικής ογκολογίας και αμφιβληστροειδούς της πολυκλινικής της Σιένα, Santa Maria alle Scotte, Δρ. Ντόρις Χατζηστυλιανού.

      Το βραβείο απένειμε ο  χειρουργός- οφθαλμίατρος – Καθηγητής Οφθαλμολογικού

Πανεπιστημίου Ν.Υ, Δρ Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

    

Το Βραβείο  Πολιτισμού έλαβε η  Αρχαιολόγος- Θεατρολόγος -Διευθύντρια του  Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης- Δρ Αρχαιολογίας και Τέχνης,

Πολυξένη Αδάμ-Βελένη.

       Το βραβείο απένειμε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

    

   Το Βραβείο  Θεάτρου έλαβε η Σκηνοθέτης – Θεατρολόγος – Συγγραφέας και Δρ Αισθητικής Φιλοσοφίας, Τζένη Αρσένη.

       Το βραβείο απένειμε ο ο Ακαδημαϊκός – Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης – Συνθέτης- Μαέστρος, Θεόδωρος Αντωνίου.

 

 

Το Βραβείο  Λογοτεχνίας έλαβε η Ψυχολόγος- Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Συγγραφέας, Φωτεινή Τσαλίκογλου.

       Το βραβείο απένειμε ο Αρχαιολόγος – Ιστορικός Τέχνης – Διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου, Δρ Γεώργιος Κακαβάς.

 

 

 

Το Βραβείο  Αθλητισμού έλαβε η Πρωταθλήτρια Παγκοσμίων Κυπέλλων στη  σκοποβολή Άγη Κασούμη.    

             Το βραβείο απένειμε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Παναγιώτης Δημάκος.

 

Το Βραβείο  Γυναικείας Επιχειρηματικότητας έλαβε η πρωτοπόρος επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος της εταιρείας Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ- Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην ERMA FIRST και Πρόεδρος της HEMEXPO,

Ελένη Πολυχρονοπούλου.

       Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, (Ε.Β.Ε.Π) Βασίλης Κορκίδης.

 Οι εξέχοντες κύριοι που απένειμαν τα βραβεία, τίμησαν τις βραβευθείσες με τις εξαιρετικές ομιλίες τους και εξήραν το έργο τους, ο καθένας με το δικό του προσωπικό ύφος. 

Τα βραβεία συνοδευόντουσαν από νομίσματα μεταλλίων του 2016 που προσφέρθηκαν από την συλλογή του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου.

 Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που τίμησαν τον Όμιλο με την παρουσία τους, τόσο από τον χώρο των τεχνών, όσο και από τους χώρους των επιστημών, της πολιτικής, του αθλητισμού και του εθελοντισμού, από τον τύπο την δημοσιογράφο κα Μαίρη Βλαχάκου τον ρεπόρτερ κ. Δημήτρη Κρητικό καθώς και τις εφόρους και τα μέλη μας.

 

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους φίλους του Ομίλου, μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων Ν.Δ κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην Περιφερειάρχης Αιγαίου – Πολιτευτής κ. Σπύρος Σπυρίδων, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Νανά Γλύκα – Χαρβαλάκου, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού & Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης, κα Ειρήνη Νταϊφά, o Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Θοδωρής Σκορδίλης, η Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος Βιργινία Κραβαριώτη, η Πρέσβης του Ελληνικού Πολιτισμού στο εξωτερικό Πρόεδρος και Γενική Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας φίλων Μουσείων Αρχαιολόγος Διεθνολόγος, Λίλα Ντε Τσάβες, η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca στο Βατικανό και βραβευθείσα από το Εξάλειπτρον με το Βραβείο Πολιτισμού το 2014, Δρ Βίκυ Μπαφατάκη, ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά χειρουργός υποψήφιος Βουλευτής Α΄Πειραιά & Νήσων, κ. Νίκος Βλαχάκος, ο διάσημος ζωγράφος & γλύπτης εξ΄ Αμερικής Γιάννης Αμοργιανός, η Διευθύνουσα  Σύμβουλος της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS, βραβευθείσα από το Εξάλειπτρον με το Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016 κα Δανάη Μπεζαντάκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας, Massimo Boldrini και η σύζυγος του πρόεδρος του Ροταρυ Ιταλίας Daniella Boldrini, η αντιπρόεδρος της Investments & Finance Ltd, κα Κατερίνα Σταθοπούλου, ο Μ.Α in Military History,  κ. Στέφανος Σκαρμίντζος, η πρόεδρος της Εταιρείας φίλων Δημοτικού Θεάτρου κα Ελένη Μελέτη και ο σύζυγός της Γιάννης Μελέτης, η πρόεδρος των Αθηναϊδων Ρένα Βασιλάκη, η πρόεδρος των Αμαρυλλίδων Νίκη Παξιμαδάκη, η πρόεδρος του Φοίβου Δήμητρα Γκλεζάκου, από τον Όμιλο Τσοπελογιάννη η Ντανιέλλα Τσοπελογιάννη, ο επιχειρηματίας Λυκούργος Παπαγιαννόπουλος, ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Κούρος, ο κ. Κων/νος Σπανός, ο κ. Κώστας Παράσχος, η κα Ιωάννα Βασιλάκη, η κα Αιμιλία Λιώνη-Μαντζαβίνου, η κα Ρίτα Πικρού – Μωραΐτακη, η σχεδιάστρια μόδας Όλγα Καραβαρβέρη , η κα Τζένη Παπαδοπούλου, η κα Έφη Μπούνα, κ.α.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους χορηγούς:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Κορκίδη, για την παραχώρηση της αίθουσας,

 

Τον Γλύπτη Δημήτρη Κώστα που φιλοτεχνεί τα βραβεία «Καρυάτιδες» ειδικά για το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», για την προσφορά του.

 

Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο και ιδιαίτερα τον Διευθυντή κ. Γιώργο Κακαβά για τα νομίσματα που προσέφερε στον Όμιλο για να δοθούν στις βραβευθείσες.

 

Το «LA FOURCHETE ΕΔΕΣΜΑΤΑ» του chef Έκτωρoς Ιωάννου,

Το Εden Flowers: ιδιαίτερα την Αντιπρόεδρο του Ομίλου Τίνα Κοντάκου.

Το Rania Kaisar υπέυθυνη μέσων και επικοινωνίας του Ομίλου για την φωτογράφηση.

Το κοσμηματοπωλείο Ιωσήφ Βασιλείου Βουράκης, για τη δημιουργία και προσφορά του χρυσού «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»

Την εταιρεία AQUA  FERRIES

Το κτήμα SKOURAS DOMAINE του Γιώργου Σκούρα

Hair Styling & Make Up Artist Στέλιος Παπαδάκης

ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ Ν.Ε

IS SOFOS.

Lena Katsanidou.

 

Και τέλος τον Χορηγό Επικοινωνίας, το Κανάλι Ένα του Πειραιά. 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
faceshoteng 1
Find us on Facebook

Νέα