logominipng 1 1 6200b6a81

Άρθρα

images awards2017 EXALIPTRON 0155 pp 3237e36a6

Αθηνά Κανελλάτου – Βραβείο Ναυτιλίας

 

                  Αθηνά Κανελλάτου – Βραβείο Ναυτιλίας

 

Η Ελλάδα έχει την αρχαιότερη παράδοση ανάμεσα στις λεγόμενες ναυτικές χώρες, με ιστορία τουλάχιστον 10.000 ετών.

Μια παράδοση που έχει καταγράψει σχεδόν όλη την ιστορία μας, από τη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού, μέχρι τους πιο πρόσφατους  αγώνες για την ανεξαρτησία μας. Η Ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί να αποτελεί έναν κλάδο που μεγαλουργεί και μας κάνει εθνικά υπερήφανους.

 

Μια σύγχρονη Ελληνίδα που με γνώση και όραμα διαπρέπει στον χώρο αυτό, είναι η Αθηνά Κανελλάτου.

 

Κατάγεται από την Κεφαλλονιά και ζει και εργάζεται στον Πειραιά.

Αριστούχος από τα παιδικά της χρόνια σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια, ειδικεύτηκε στην Επιχειρησιακή Ανάλυση, στον Εσωτερικό Έλεγχο, όπως επίσης στη Διαχείριση ‘Έργων και Διεύθυνση Πωλήσεων.

Πιστοποιήθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, το Association International of Accountants και τo Chartered Management Institute της Μεγάλης Βρετανίας και είναι μέλος της Ένωσης Διοίκησης Στρατηγικών Πωλήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

 

Στα 24 της χρόνια βρέθηκε να εργάζεται στη πολυεθνική εταιρεία ΜακΓκρεγκορ, την εταιρεία που με ιστορία ενός αιώνα, ταυτίστηκε με την ασφαλή μεταφορά φορτιών στη θάλασσα και έχει εξοπλίσει το 50% του παγκοσμίου στόλου.

Ανέλαβε τα καθήκοντα του business analyst και controller για την ελληνική εταιρεία του ομίλου και παρά το νεαρό της ηλικίας της η Αθηνά σύντομα πέτυχε μέγιστη βελτίωση σε δείκτες απόδοσης για τον όμιλο και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα!

 

Για 20 και πλέον χρόνια, εργάζεται στην πολυεθνική εταιρεία MacGregor, έχοντας αναλάβει  μια σειρά από θέσεις κλειδιά για το Ελληνικό γραφείο του ομίλου.

Με ενεργή συμμετοχή εκπροσωπεί την εταιρεία στην Intercargo.

Eίναι μέλος σημαντικών επαγγελματικών φορέων, του Propeller Club of Piraeus και Women International Shipping and Trading Association

 

Το 2010 η Αθηνά Κανελλάτου ανέλαβε τη Διαχείριση της ελληνικής εταιρείας, ήταν η μόνη γυναικά Γενικός Διευθυντής για τον όμιλο και ο μόνος Διευθυντής Κράτους από τα 50 γραφεία σε όλο τον κόσμο, που κατείχε ταυτόχρονα τη θέση και εκτελούσε χρέη Γενικού-Εμπορικού-Οικονομικού διευθυντή.

 

Κρατώντας γερά το τιμόνι οδήγησε την εταιρεία σε αναδιάρθρωση δημιουργώντας εκ νέου μια ομάδα εργασίας  που υποστηρίζει τον Ελληνόκτητο στόλο καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής των πλοίων.

Κύριο μέλημα της ομάδας είναι ο συντονισμός του παγκοσμίου δικτύου της MacGregor, για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πλοίων σε ανταλλακτικά και υπηρεσίες παντού στον κόσμο.

24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, παρέχει εξ αποστάσεως υποστήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες ώστε πάνω από 1500 ελληνόκτητα πλοία να εκτελούν απρόσκοπτα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια τις εργασίες διαχείρισης φορτίων σε οποιοδήποτε γεωγραφικό στίγμα και αν βρίσκονται.

Το προσωπικό στοίχημα της Αθηνάς για την υπέρβαση και τη πρόοδο έγινε όραμα ώστε να κάνει το γραφείο MacGregor Πειραιά μια πολυεθνική εταιρεία με Ελληνικό Φιλότιμο!

 

Πορεύεται με απόλυτη επίγνωση ότι η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός κατακτιέται με διαρκή δέσμευση και προσπάθεια, με αξίες την ακεραιότητα και την ποιοτική εργασία, θέλοντας να είναι χρήσιμη, καινοτόμα και δημιουργική.

Με ικανότητα να προσαρμόζεται και να επιμένει στα δύσκολα θέτει πιλοτικά προγράμματα που υπηρετούν την ελληνόκτητη ναυτιλία και που εφαρμόζονται στη συνέχεια παγκόσμια από τον όμιλο.

 

Υποστηρίζοντας καθημερινά τον Ελληνόκτητο στόλο, ήτοι το 16% του παγκόσμιου στόλου, η ευθύνη και η πρόκληση για πλοία αξιόπλοα και ασφαλή για τον άνθρωπο, το φορτίο και το περιβάλλον είναι μεγάλη.

 

Όπως ή ίδια δηλώνει η υπερηφάνεια να υπηρετεί το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα είναι ακόμα μεγαλύτερη!

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
faceshoteng 1
Find us on Facebook

Νέα